Bitcoin udbetaler muligvis mere end guld, siger milliardærinvestor

“Hvis guldindsatsen fungerer, fungerer Bitcoin-indsatsen sandsynligvis bedre”

Den amerikanske milliardær Stanley Druckenmiller har ændret kurs på Bitcoin og sagde, at den har potentialet til at gemme værdi for fremtidige generationer.

Tale på CNBC i dag sagde Druckenmiller, at selvom han stadig var mere investeret i guld end krypto, havde han købt mindst noget Bitcoin (BTC). Han specificerede ikke, hvor meget.

”Bitcoin kunne være en aktivklasse, der har stor attraktion som en butik af værdi for både årtusinder og de nye penge på vestkysten – og som du ved, fik de meget af det,” sagde milliardæren. “Det har eksisteret i 13 år og med hver dag der går, opfanger den mere af sin stabilisering som et brand. ”

For at være retfærdig kom Bitcoins hvidbog ud på Halloween, 2018, og oprindelsesblokken blev udvundet i begyndelsen af ​​2009. Men Druckenmiller er ny i alt dette, så det er ikke nødvendigt at angribe ham for hans matematik. Han fortsatte med at sige, at han er mere investeret i guld end BTC:

”Jeg ejer mange flere gange guld end jeg ejer Bitcoin. Men ærligt talt, hvis guldindsatsen fungerer, vil Bitcoin-indsatsen sandsynligvis fungere bedre, fordi den er tyndere, mere illikvid og har meget mere beta til sig. ”

Den tidligere formand og præsident for Duquesne Capital

Den tidligere formand og præsident for Duquesne Capital, Druckenmiller, har en nettoværdi på ca. 4,4 milliarder dollars. Hans nylige kommentarer repræsenterer en ændring i milliardærens holdning til krypto. Selvom han investerede i stablecoin-projektet Basis i 2018, hævdede investoren sidste år, at BTC aldrig kunne være et udvekslingsmiddel i betragtning af dets volatilitet.

“Jeg tror ikke, jeg er en neanderthal, hvilket er hvad jeg er blevet kaldt, da jeg har sagt, at jeg ikke ønskede at eje Bitcoin,” sagde han dengang.

Druckenmiller har tidligere fremsat guld som et aktivt tilflugtssted for at beskytte investorer mod fiat-eksponering, hvor lande som Kina tilsyneladende er ivrige efter at udfordre den amerikanske dollars hegemoni.