Charles Hoskinson gelooft dat één persoon geschikt

Charles Hoskinson gelooft dat één persoon geschikt is voor het profiel van Satoshi Nakamoto

Cardano-oprichter Charles Hoskinson gelooft dat slechts één persoon past in het profiel van de mysterieuze Bitcoin-maker, Satoshi Nakamoto.

In een verrassende Ask Me Anything (AMA) sessie op YouTube onthult Hoskinson dat hij zijn zoektocht heeft Immediate Edge vernauwd tot één persoon die volgens hem de enige persoon is die bij de rol past.

„Ik ben de laatste tijd erg luidruchtig hierover. Ik denk dat dat ten eerste, het maakt niet uit, maar ten tweede, het is waarschijnlijk Adam Back. Als je kijkt naar het overwicht van het bewijs, Occam’s scheermesje is van toepassing en het meest waarschijnlijke antwoord is meestal, en er is geen mystiek of magie daar, maar hij past gewoon in het profiel. Je bent op zoek naar iemand die in de 40 of 50 is en die Bitcoin heeft gemaakt in 2008. Dat zou Adam passen. Engels onderwijs, grammatica, al die dingen, de juiste computerwetenschappelijke achtergrond, precies de juiste referenties die je zou zoeken. Je kunt waarschijnlijk vrij ver komen met codestylometrie om dat te valideren.“

Adam Back is de medeoprichter en directeur van Blockstream

Hij is ook een oud lid van cypherpunks en wordt genoemd in de Bitcoin-witepaper.

Hoskinson voegt eraan toe dat Satoshi als icoon al een eigen leven is gaan leiden en zelfs als er overweldigend bewijs aan het licht zou komen dat Back of iemand anders Satoshi was, zouden velen het niet accepteren.

„Maar zelfs als er groot bewijs was dat hij het was, omdat Satoshi een icoon is geworden, is het fysiek onmogelijk voor iemand om Satoshi te zijn omdat een kliekje mensen het daar ook niet mee eens zou zijn en zou zeggen ‚Nee nee nee hij is een bedrieger,‘ of ‚Zij is een bedrieger,‘ dus Satoshi is op dit punt effectief onaantastbaar geworden. Niemand kan die persoon worden. Maar het echte leven, waarschijnlijk Adam Back.

De speculatie dat Back de pseudonieme Bitcoin-bedenker is, kreeg veel aandacht in mei 2020 toen de YouTuber Barely Sociable een video uitbracht met de naam Bitcoin – Unmasking Satoshi Nakamoto, die tot nu toe bijna 660.000 keer is bekeken.