Crypto Executive Duwt tegen de oproep om Bitcoin ‘Like a Stock’ te reguleren

De CEO van de toonaangevende Indiase cryptocentrische beurs WazirX, Nischal Shetty, zet zich in tegen een oproep om Bitcoin te reguleren en te behandelen als een bedrijfsaandelen. Ondertussen stelde de oprichter van BEGIN India’s denktank Deepak Kapoor maandag voor om Bitcoin te reguleren en te verhandelen als een bedrijfsaandelen.

“Bitcoin zou moeten worden verhandeld als een aandeel. Dat is de enige wettelijke status die het kan krijgen, en het zou deze status moeten krijgen.”

In zijn toespraak tot BusinessWorld op maandag voegde Kapoor toe dat het een vergissing zal zijn om Bitcoin als valuta te legaliseren, waarbij hij benadrukte dat het de hele Indiase economie in gevaar zal brengen. WazirX CEO was het echter niet eens met deze opvatting en zei dat Bitcoin niet in dezelfde klasse thuishoort als bedrijfsobligaties. Volgens CoinDesk zei de CEO,

“Bitcoin is geen stuk van een bedrijf dat u kunt kopen of waarin u kunt investeren. Het wordt veeleer gezien als een troef, zoals bijvoorbeeld goud. Daarom kan het niet gezien worden als een aandeel.”

India is een groeiende industrie voor Bitcoin geworden na een lange periode van verzet door de autoriteiten. Dankzij het Indiase Hooggerechtshof is de beslissing om cryptokringen te verbieden onlangs teruggedraaid. Volgens Kapoor moet, als de cryptokredietindustrie in India moet blijven bestaan, ook de kwestie van de crypto-gefaciliteerde misdaden worden aangepakt.

Hij stelt voor dat er een grondige studie van de industrie wordt uitgevoerd om te begrijpen hoe deze functioneert, zodat er een goede regelgeving komt om cryptokralen-gerelateerde misdaden te beteugelen.

India, met zijn grote bevolking, is een grote markt voor de crypto- en blokketenindustrie. Met de steun van grote namen als Binance, Coinbase en Tim Draper heeft de industrie de capaciteit om uit te breiden. Eerder dit jaar, kort na de lancering, werd Paxful, het peer-to-peer BTC-handelsplatform, de top P2P-marktplaats voor BTC-handel in het land. De eerste minister van India, Narendra Modi, pleitte onlangs ook voor steun aan de blokketentechnologie en noemde het een “opportuniteit in de speerpunttechnologie”.

Als India een vriendelijk beleid blijft voeren, zou het een belangrijke rol kunnen spelen in de wereldwijde groei van de hele cryptoketenindustrie. De peer-to-peer handelsmarkt in het land is onlangs verdrievoudigd ondanks de onzekerheid over de regelgeving. Dit betekent dat een gunstig regelgevend kader de industrie aanzienlijk kan stimuleren en van India een van de belangrijkste crypto-hubs in de wereld kan maken.